středa 13. března 2013

 13.03.2013 Ranong - Hat Bang Ben


Jens nám ráno udělá svoji specialitu - Erfurth Jens omelet s toustem a zkasíruje nás (dost tvrdě, na to že jsme spolu byli ve Varšavské smlouvě a RVHP...). Pak jedem, jedem, jedem stále na jih po šrtýře. 



Vidíme zpracovávání kokosáků ve vekém. Okolo 10. hod najednou bubnování a na okraji silnice auta a hromada lidí. Nějaká budhistická slavnost. Velké stany se stoly plnými jídla. Řečník s mikrofonem nás představuje, ptá se odkud jsme a kam jedeme. A všichni nás zvou ke stolu. 




Škoda, že je tak brzo a máme v sobě ještě tu omeletu... Hostina je to ale úžasná, všechny thajské speciality, poléka Tom Yum, kokosové curry, masíčka, různé masové špalíčky, saláty atd. atd. Všichni se na nás usmívají a pobízejí nás do jídla. Jsme středem pozornosti. Budhisté očividně rádi pohostí exotické poutníky. Neradi se loučíme, musíme dál. Po několika km odbočujeme z hlavní silnice na vedlejší cestu, která nás dovede po 10 km do WASANA resortu v Hat Bang Ben.(majitelé, Dánsko - Thajský pár). Málem přejedeme tlupu opic. Celkem dnes ujeto 54 km. 


Odpoledne se jdeme vykoupat na pláž. Musíme cca 1 km okolo vstupu do mořského národního parku Laem Son a přes most a okolo ostrova. Ale stojí to za to. Jsme tu úplně sami. Krásná přírodní osamělá pláž, v dáli několik ostrovů, filmová scenérie. Vítr lehce šumí v kokosových palmách, stříbrné pěna moře doráží na písečný břeh...