neděle 10. března 2013

10.03.2013 Bang Saphan Noi - Chumphon


Stále upalujeme na jih. Opět ranní ptáčata. Máme vypozorováno, že se rozednívá v půl sedmé, takže na tuto dobu směrujeme výjezd. Nejpříjemněji se jede do cca 10 hodin. Recepce zavřená, dáváme lístek s mailem, že zaplatíme na účet. Po cestě ale potkáváme majitelku/recepční? na skútru, vracíme se a platíme na přímo. Jedeme džunglí, docela dost stínu po stranách cesty. Také vidíme hodně mrtvých hadů, kteří se zřejmě vyhřívali na asfaltu. 



Cesta se vlní a klikatí. Začíná být kopcovato! To je něco nového, dosud to byla ultra rovina. Každých 20 km dáváme odpočinek, osvěžovny poskytují výběr chlazených nápojů, ale nám nejvíc vyhovuje cola. Trháme malé zelené banánky, uvidíme kdy tedy dojdou. U jedné osvěžovny nás zaujme červená ledová tříšť, 



kolik legrace s ní užijeme a nakonec stejně skončí v lahvi s naší teplou vodou (teplá jako vždy po pár km vyhrává). Další povyražení, kohoutí zápas, Thajci nás zvou blíž. 



Kohouti jsou ozdobeni a mají ostruhy, je vidět, že to nejsou žádní vesničtí domácí kapouni. Boj je tvrdý, soupeři se nešetří. K obědu dáváme v domorodé hospůdce (už dokážeme vybrat ty dobré) nudlovku, ale necháme si dodat všechny ingredience podle uvážení domorodců. 



Udělali jsme dobře, od všeho je tam tak akorát. U další osvěžovny dáváme meloun, rodinka je veselá, musíme posedět (a "pokecat"). Vůbec jsou k nám všichni hodně milí a srdeční. Tím, že jedeme na kolech, máme k místním lidem hodně blízko, doslova i přeneseně. Stále musíme odpovídat na volání, mávání i troubení. Ještě jeden moc příjemný odpočinek v leže pod stromem u nějaké váhy (vozí sem plody něčeho ve velkém na pickupech, které celé váží na silničních vahách). Kolem 16 hod po cca 100 km dorážíme do dnešního Tanisa resortu v Chumphonu. Je to komfortní apartmá i s bazénem. 





Využíváme na 100%, vč. nočního koupání. Večeře v místní restauraci, zjišťujeme, že slovo "spicy" (kořeněný), má mnohem více stupňů, než jsme dosud znali. Pálivý? Po této večeři bychom určitě mohli zapalovat cigarety pouhým dechem!!