pondělí 18. března 2013





18.03.2013 Khao Lak - Kahao Sok - Khao Lak


Na dnešek jsme si půjčili skútr, Hondu 125i (ať to frčí ve dvou i do kopců) za pouhých 250 bahtů/den (cca 160 Kč!). 



Do nádrže jsme načepovali asi 2,5l benzínu (20 Kč/ litr...), to by mělo na našich dnešních 140 km stačit. Prvních pár km jsme trochu nejistí, ale pak se osmělujeme. Přece jen průprava na kolech je znát. Prodíráme se provozem městečka Takua Pa. A pokračujeme do serpentin. Přesně na domluvený čas, v 9 hod, jsme v TreeHouse resortu v Khao Sok (mají tu i ubytování ve styly bungalovy vysoko ve větvích stromů). 



Trochu ještě upřesňujeme kdo jsme, a co máme domluveno. Pak nasedáme na pickup a jedem do džungle. Registrujeme se u vstupu a s naším průvodcem po vstupní informaci o parku a jeho historii vyrážíme na stezku.  Průvodce, sympatický mladý Thajec, nám postupně nalévá do hlav tuny informací o tom co vidíme okolo sebe. 



Jen výklad o bambusu je impozantní. Zdá se nám, že přežít v džungli bez jídla a vody je opravdu možné. Stačí si zapamatovat 10% toho co slyšíme. Ptáci, hadi, ještěrky, veverky, opice, motýli, pavouci. 



Vše s odborným výkladem. V poledne jsme zpět, oběd v TreeHouse, krátké osvěžení v bazénu a už zase naskakujeme na pickup a jedem za slony. Po 1/4 hodině jízdy jsme v elephant trek parku. Z dřevěné konstrukce, ne nepodobné nástupu na lanovku, nastupujeme na našeho sloníka.






Jeho vůdce, mahout, ho řídí slovními pokyny doplňovanými poklepem hůlkou. Sloní stezka se postupně mění ve skalnaté koryto potoka. Nechápeme, jak slon dokáže v takto obtížném terénu vést na hřbetě turisty. My se tam sotva na lavičce držíme! U vodopádu, kde se několik turistů i koupe v malém přírodním jezírku je otočka. Sloni také odpočívají a mahouti je sprchují. Po hodině jízda končí, nastupujeme do pickupu a jsme zpět v TreeHouse.  Platíme a frčíme zpět na motorce domů. Přijíždíme už skoro za tmy. Den jak sen!