sobota 9. března 2013

 09.03.2013 Prachuap Khiri Khan - Bang Saphan Noi


Ráno opět bezvadná snídaně dodá energii na cestu. Vyjíždíme o půl osmé. Zatím je příjemně.  Potkáváme dva taky naložené cyklisty a vřele se zdravíme.  Hned jak projedeme městečkem (všude pronikavá vůně rybiny, její zdroje se suší na sítích),



 vjíždíme do letecké základny (jinudy to nejde), strážný nás posílá do vachmajstrovny. Zapisujeme se dost podrobně, včetně data narození dědečka matčina strýce. Pokud bychom na výjezdu nebyli do 1 hodiny, zřejmě bude vyhlášen poplach. Raději nic nefotíme, nechceme přijít do problémů. Stejně je to unikát,  projet vojenským objektem, u nás by to asi ani v dnešní době nešlo. Dál jedeme po pobřeží, kilometry pláže střídají kilometry pláže, rybářské vesničky, a resorty. Pak ale bohužel musíme na autostrádu č.4 a 20 km ji musíme vytrpět. Doháníme 2 cylisty (to jsme rychlí co?), který šlapou jak blázni. Jsou to asi Číňani, škoda, moc se nedomluvíme. Sjíždíme ze čtyřky a rázem jsme v překrásné džungli. Rozbíjíme si kokosový ořech



 a poléváme se mlékem (něco dokážeme i vypít). Banány jsou malé a nezralé chutnají jako polystyrén (takové se ale trhají, až dojdou ke spotřebiteli, jsou už akorát k jídlu).




Stavíme u osvěžovny a dáváme úžasný nápoj z kandovaného ovoce s ledem (veselý Thajec nám pomáhá s výběrem toho nejlepšího). K obědu dáváme sweet and sour restované vepřové se všemi druhy zeleniny a ovoce s rýží. 


Jako pozornost dostáváme na cestu nejméně kilový trs banánů (tak jsme se dočkali). 
Potkáváme hipíka na kole, moc toho s sebou nemá, karimatku ale ano. "How are you?" "Very well" atd. Podél pobřeží máme celkem silný protivítr, jde to pomalu. V Bang Saphan doplňujeme potraviny a vodu. Pak hledáme náš dnešní resort. Podle navigace jsme po cca 100 km na místě. Ale nikdo neví, kde to je, ani žádná tabule nikde není. Tak zůstáváme v Sun Rise resortu, velmi pěkný bungalow u pláže, je za stejnou cenu.