úterý 12. března 2013

 12.03.2013 Kra Buri - Ranong


Za ranní mlhy! (to je něco nového pro nás v Thajsku), vyjíždíme zpět z džungle na hlavní silnici. V městečku na trhu dáváme snídani, kafe, vdolečky a v listu zabalenou rýži se sladkou polevou. 


Jsme středem pozornosti, tady turisti příliš vidět nejsou. Asi po 1 km vidíme ceduli Pannika resort, ta se opravdu přehlédnout nedá! 


Další cesta se vlní džunglí mezi kopci, provoz je chvílemi silnější a chvílemi skoro okreska. Asi 10 km jedeme nepříjemným staveništěm, Thajci se rozhodli že i tady bude dálnice a přidělávají další dva pruhy... Díky bohu už nezažijeme přínos (více silnic = více aut). Dáváme výbornou přesnídávkovou polívčičku (asi už závislost), pak je nám horko i zevnitř. Potom ale přichází nejvyšší bod cesty. Stoupáme a stoupáme, v serpentýnách  objíždíme velmi vysoký kopec. Náklaďák v příkopu a vysypané klády. To muselo být těsně před námi! A pak následuje dlouhý příjemný sjezd do Ranongu. Bohužel musíme nejdříve do města vyměnit peníze a pak hledáme náš dnešní guesthaus Appres ski hot springs. 


Majitel je příjemný Němec Jens. V Thajsku je 8 let. Na večer nám udělá český (německý) řízek. Říka: "Je to veselé, mají přijet ještě další Češi, takže Vám všem uvařím naše společné jídlo - schnitzel!" Odpoledne se procházíme v lázeňské části u horkých pramenů, koupat se ale nejdeme, na horké lázně je opravdu moc horko.



Večer mezinárodní posezení, přijeli Češi, Jens je (jak se ukázalo) z původní DDR, další Němci žijící ve Španělsku a Američan původem z Černé Hory. Pivo teče proudem! A dojde i na kořalku z rýže.