sobota 16. března 2013

 16.03.2013 Hat Bang Ben - Khura Buri


Vyjíždíme v 5:55, ještě je tma ale velmi příjemná teplota. Pouze 26 st. C. Slyšíme muezina jak svolává věřící k ranní modlidbě. Vůbec tu už začíná převažovat islám nad budhismem. Thajky mají burky, okolo cesty jsou mešity. Jsou ale mnohem menší, než ovbyklé minarety. Většinou tak do výšky 15 m s velkou zlatou baňkou nahoře. 



Ale s obvyklými reproduktory do všech stran. Po cestě naše  osvěžovny, u jedné zastavujeme na občerstvení. Muslimka nám předkládá všechny své výrobky. Dáváme křupavé závitky na špejli, uvnitř je křepelčí vajíčko, další závitky uvnitř s kouskem párečku, 


Taky samotný velmi dobrý grilovaný páreček a nakonec nějakou směs s rybí příchutí vytvarovanou do rybky. Vesnička střídá vesničku, stále jedeme bujnou džunglí. Provoz je celkem malý. Postupně, jak jedeme na jih stále menší a menší. Štýra už je okreska. Další obvyklé zastávky, cola, zmrzlina atd. Kupujeme místní kořalku Hong Thong - velmi dobrá. 


Rutinní práce, nezbytné "hallo" na "helou" s měkkým thajským přízvukem. Nechceme nikoho zklamat, zvláště ne děti, které očividně každé zamávání velmi potěší a vrací nám úsměvy od ucha k uchu a mávávání. Projíždíme malé městečko Khura Buri a po 12 km jsme na místě. V Green View resortu máme bambusový bungalov. Na recepci nás vítají welcome drinkem a smotaným ledovým ručníkem. Ten 
nám opravdu pomůže, je 13 hod, největší vedro, jen z nás po dněšních 90 km leje. Užíváme jedinečného bungalovu, uvnitř je velmi příjemně i bez klimo a odpoledne místní modrý bazén. Relax. 



Naši známí Holanďani přijeli hodinu po nás (hodinu po nás vyjeli, jsou taky dobrý!) a bydlí ve vedlejší bamboo bungalovu :-). Pokračují také do Khao Lak a do Phuketu. Odtud odlétají 22.3. přes Singapur zpět domů. Do Phuketu nám zbývá cca 200 Km, dosud jsme ujeli cca 700 Km.