čtvrtek 21. března 2013


  21.03.2013 Thai Muang - Phuket


Loučíme se s Water Jade resort (co budou dělat? Nikdo zatím nepřijel, je tu úplně prázdno) a jedeme na jih. Ještě pár km podél pobřeží a nekonečné pláže. Velmi drahé resorty 



(možná také prázdné, že by světová hospodářská krize?) a pak se napojujeme na štýru (tady má číslo 402). Je čtyřproudá, provoz hustý. Jak se přibližujeme k Phuketu, provoz je velmi, velmi hustý. Tohle zažít první den v Thajsku, tak to asi odneseme šokem. Teď si už i dokážeme vydobýt na křižovatkách, ale i po cestě, svůj prostor. 



Zpětné zrdcátko je ale k nezaplacení. Přejíždíme přes most a jsme na ostrově Phuket. 





Kolem 12 hod jsme po cca 61 km před naším dnešním noclehem, Montre Resotel Phuket. 



Vyvážíme postupně výtahem bagáž i kola do 6.patra. Obídek v sympatické studentské hospůdce, vybíráme si z na pultě vystavených jídel - curry a mořské plody obalené v lahodné krustičce a salát prokládaný malinkými slanými rybičkami - mňam. Plus voda s ledem, to je tady standard. Vše za 100 THB (cca 65 Kč pro oba). Odpoledne procházka po městě a do přístavu koupit lístky na zítřek trajekt na Ko Phi Phi. 


Na tržišti zkoušíme další z tamních exotických plodů - vypadá to jako zelené jablko, ale uvnitř je velká pecka, dužina bílá, prodávají to chlazené v ledu - nadpozemská dobrota.